Rijk aan financiële data maar arm aan echte informatie?

EMAsphere

Rijk aan financiële data maar arm aan echte informatie? Palpa heeft de oplossing.

[oktober 2017]

Sinds kort is Palpa toegetreden tot het selecte rijtje EMAsphere partners. Kris Beckstedde legt uit waarom dat volledig past in de visie van zijn bedrijf.

“Palpa is een jong bedrijf met als doel het ondersteunen van ondernemingen die zich steeds verder willen professionaliseren bij het toepassen van hun data. Palpa verstrekt analyses en onafhankelijk advies bij de opstart of indienstname van Business Intelligence (BI) oplossingen. Wij denken daarbij steeds mee met de klant vanuit de business, niet vanuit IT”.
Palpa bouwt voort op de 25 jaar ervaring van de oprichter in productie, ontwikkeling, engineering, marketing en commerciële ondersteuning op verschillende hiërarchische niveaus bij meerdere bedrijven.

De aanleiding

“Zeer vaak blijkt een gebrek aan inzicht in (en zicht op) de financiële gegevens de allereerste trigger om over een BI oplossing te beginnen nadenken. Aanvankelijk keek ik dan welk boekhoudpakket het bedrijf gebruikte, en welke mogelijkheden er waren om met een oplossing zoals Power BI maatwerk aan te bieden aan de klant” aldus Kris. “Maar al snel had ik door dat dit proces te intensief was en te veel maatwerk en kosten voor de klant meebracht. Het was niet in overeenstemming met onze visie ‘standaard waar mogelijk, maatwerk waar nodig’. Telkens het warm water opnieuw uitvinden is immers geen duurzaam bedrijfsmodel. Terwijl net bij financiële rapportage een groot deel gemeenschappelijk is voor elk bedrijf. Dat moet je dan combineren met de nodige configuratie en eventueel een klein beetje maatwerk, zodat ook de echte eigenheden van het bedrijf in dashboards, KPI’s of tabellen te gieten zijn”.

EMAsphere

Palpa ging op zoek naar een partner, ervan uitgaand dat deze problematiek niet echt nieuw kon zijn. Uiteindelijk viel de keuze op EMAsphere, een start-up uit Louvain-La-Neuve. “Wat bij mij heel hard heeft meegespeeld, al bij de eerste contacten, was dat EMAsphere opgericht is door mensen met veel praktische ervaring in finance. Zij hebben al hun ervaring in het pakket gestoken, en dat merk je direct aan de mogelijkheden voor rapportering maar ook voor forecasting en budgettering. Als je dit van nul moet opbouwen, verliest de klant veel tijd en geld. Als partner van EMAsphere kan ik nu veel sneller schakelen voor mijn klanten, ook KMO’s, die een professionele financiële rapportage willen. EMAsphere heeft immers al standaard connectoren naar meer dan 20 boekhoudpakketten. Bovendien is het platform sinds kort ook uitbreidbaar naar andere, niet-financiële gegevens”.
Daarnaast zijn er nog heel wat andere, niet-financiële toepassingen waar echt maatwerk toch noodzakelijk blijft. In zulke gevallen, vb in de industrie, maakt Palpa nog steeds gebruik van Microsoft Power BI. Dit blijft, naast consultancy opdrachten, een belangrijk onderdeel van de service van Palpa.

Meer info…