SLV Belgium

Business Intelligence bij SLVBelgium: nieuwe inzichten en efficiëntieverbeteringen

SLV Belgium is een snelgroeiende verlichtingsfirma gevestigd in Wommelgem. Ze zijn volledig overtuigd van het belang van de digitale transformatie en de rol van data daarin, en transformeren dan ook één na één al hun processen. Omdat de data die je genereert maar zinvol worden als je ze ook kan raadplegen en gebruiken in je dagdagelijkse bedrijfsvoering, overwoog SLV de implementatie van een Business Intelligence oplossing. Aanvankelijk wou men deze volledig intern implementeren, maar al snel zag men daar van af omwille van de interne tijdsbesteding en de gespecialiseerde kennis die daarvoor nodig is.

Om het project toch de nodige prioriteit te geven, ging SLV op zoek naar een externe partner en kwam zo bij Palpa terecht. Eén ontmoeting was voldoende om op dezelfde golflengte te zitten, en dus kon Palpa onmiddellijk beginnen met de analyse- en adviesfase. Daarbij kwam de steun van de KMO-Portefeuille goed van pas, Palpa is immers geregistreerd voor zowel consultancy als opleiding. Als BI tool werd Power BI van Microsoft gekozen.

Na goedkeuring van die fase maakte Palpa verschillende business dashboards op basis van data uit de bestaande systemen. Na enkele maanden werden die verder uitgebreid en nu bevatten ze dashboards rond financiën, producten, klanten, sales, …  Ondertussen hebben de verkopers hun eigen ‘app’ met dashboards, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op klantenbezoeken en hun eigen prestaties van dichtbij kunnen monitoren. 

Toen in het hoofdkantoor in Duitsland een PIM oplossing (Product Information Mgmt) werd geïmplementeerd, maakte Palpa een koppeling met de data uit dit systeem. Hierdoor kan bijvoorbeeld de rapportage met het hoofdkantoor nu veel meer gestandaardiseerd verlopen. Een BI oplossing zorgt dus niet enkel voor nieuwe inzichten in de bedrijfsvoering, maar kan ook heel wat efficiëntieverbeteringen tot stand brengen.

Met hun professionele en flexibele aanpak heeft PALPA ons geweldig geholpen om een stevige basis te bouwen voor onze business rapportering. En de ongoing support aan onze Business Intelligence Manager verzekert de toekomstige evolutie van de ontworpen PowerBI tool. [Pierre, CEO SLV Belgium]

Project: 2018
Opdrachtgever: SLV Belgium (CEO)
Type Opdracht: Consultancy / Implementatie  / Opleiding
Type Data: Allerlei Business data / PIM data